Dansklacken på Dosan

Dansklacken på Dosan

Dansklacken kommer att i år vara helgen 27-28 juli 2018

Besök och gilla vår Facebok sida:

https://www.facebook.com/dansklacken/

Följ oss på Instagram:
http://www.instagram.com/Dansklacken

Dansklacken 2018

Information om DansklackenPosted by Johannes Thu, February 08, 2018 20:31:28
Kära vänner! Vi håller på för fullt att planera och boka Kapten Röd är klar! Vi släpper förköpsbiljetter snart! Håll ut snart är det Juli!

  • Comments(0)//blog.dansklacken.se/#post33

Det är långt kvar till nästa klack

Information om DansklackenPosted by Johannes Wed, September 14, 2016 17:36:03
För att ni inte skall skall sakna oss allt för mycket, vi vet att det är långt kvar till juli 2017 har vi lagt upp några gamla favoriter från gångna klacker.

https://soundcloud.com/user-470802814/sets/dansklacken-pa-dosan

Tycker ni om det ni hör sponsra oss gärna genom att sända ett litet belopp över Swish: 123 225 95 05 alla bidrag mottages tacksamt!
  • Comments(0)//blog.dansklacken.se/#post23

Kort om DPD

Information om DansklackenPosted by Johannes Tue, March 22, 2016 12:04:10
Det hela började 2013 med att vi fick höra att sommarmarknaden i byn skulle läggas ner. I Karesuando har marknaden alltid varit DEN stora hemvändarhelgen, så besvikelsen var självklart enorm.

Vi bestämde vi oss för att försöka fylla lite av tomrummet efter marknaden med en livemusikkväll. Vi spred det till våra kompisar och bjöd in några lokala musiker. Plötsligt växte allt lavinartat, musiker hörde av sig och frågade om de fick komma och lira.

Festen förvandlades till en tvådagarsfestival med över tio uppträdanden och ca 300 besökare. 2014 arrangerade vi festivalen igen, två dagar med musik, konstävlingar och dans. Entusiasmen spreds sig, marknaden återuppstod och nu kunde Karesuando erbjuda en musikfestival och marknad samma helg!

Festivalen är en dundersuccé! 2015 års festival överträffade alla förväntningar; strålade sol, över 1000 festivalbesökare och fantastiska artister som Sofia Jannok, Kitok, Random Bastards mfl.

2016 års festival kommer arrangeras över tre kvällar, från tors-sön. Festivalområdet är det samma som tidigare år och festivalcampen är fortsatt vid Eurosuandohuset, alldeles intill gränsälven.

Sista helgen i juli skriver ni in DPD i kalendrarna, för då finns det bara en plats att befinna sig på; Dansklacken på Dosan i Karesuando, världens största lilla musikfestival!

Festivalen arrangeras ideellt av lokala eldsjälar. Allt eventuellt överskott återinvesteras i nästkommande festival.
Sofia Jannok på scen under DPD 2015. Foto: Johan Ylitalo.


  • Comments(0)//blog.dansklacken.se/#post0